Retour

XenTari® 15 gr pour 150 m²

Bestel op werkdagen voor 15:00, Zelfde dag verzonden!

 • Code de l'article: XE15x24
 • EAN: 8719324799980
 • En stock

XenTari® arrête l'alimentation des chenilles dans les 2 heures suivant l'application avec un pulvérisateur à pression, un produit biologique et un dosage professionnel!

€ 14,95

 • Volgende dag in huis Tooltip Als u voor 12:00 uur besteld heeft word het dezelfde dag verzonden, mits op voorraad
 • 14 dagen bedenktijd
 • Afhalen mogelijk in ons magazijn
 • Veilig achteraf betalen!

Description du produit

XenTari® 15 gr pour 150 m²

Chenille de buis XenTari®

XenTari® is een biologische insecticide op basis van de Bacillus Thuringiensis stam Aizawai. 

Het micro-granulaat met de nodige hoeveelheid water vermengen: 1 zakje van 1 gram XenTari oplossen in 1 Liter water is voldoende voor 10m² Buxus. Het mengsel met een plantenspuit met hoge druk over alle blaadjes van de planten sproeien. 
De rupsen eten van de blaadjes die met XenTari behandeld zijn. Via enzymatische afbraak in de maag van de rups worden de eiwitkristallen van de Bacillus Thuringiensis afgebroken tot toxinen. Deze toxinen binden zich aan receptoren op de darmwand en doorboren deze ook. De rups wordt volledig aangetast en sterft uiteindelijk. Hoewel het enkele dagen kan duren voor de rups sterft is XenTari zeer efficient en effectief.  1 à 2 uur na de opname van XenTari® door de rups stopt de rupsenvraat en dus de schade aan de buxus. Let op: de rupsen sterven pas nadat zij van het behandelde blad gegeten hebben. Soms beginnen de rupsen niet direct te eten, deze zullen dus niet direct sterven maar richten ook nog geen schade aan.

XenTari® is een biologisch middel dat niet schadelijk is voor mens en milieu. Ook de natuurlijke vijanden van de rups zoals sluipwespen, vliegen, bijen en mijten worden niet door het middel aangetast.

Toepassen bij een temperatuur vanaf 15° C In de regel wordt tussen 1 en 2 weken later een tweede behandeling uitgevoerd om de rupsenplaag definitief te stoppen. Kan in combinatie met TOPBUXUS HEALTH-MIX gemengd worden.

Ga steeds voorzichtig om met bestrijdingsmiddelen, Voor gebruik altijd de gebruiksaanwijzing en productinformatie lezen!

Wanneer gebruik je buxusrups besrijdingsmiddel?

De rupsen kun je het hele jaar door aantreffen op je Buxus, terwijl de vlinders en poppen in de maanden april/mei en augustus/september te zien zijn. Dus je kunt tijdens het hele groeiseizoen last hebben van rupsen in je Buxus, die je plant kaal kunnen vreten. Tussen april en september kunnen er twee of zelfs drie generaties Buxusmotten ontstaan in uw Buxus. Het is daarom enorm belangrijk dat je de eerste generatie goed aanpakt.

Heeft u nog meer vragen over buxusrups bestrijdingsmiddel? neem gerust contact met ons op.

Évaluations

Avis des utilisateurs 5 / 5 Évaluations: (6)

 • CE Par Corine - 10-08-2019 21:01

  5 / 5

  Afgelopen woensdag de Xentari op en tussen mijn buxusbollen en haagje gepoten en gisteren alleen nog maar een paar bijna zwarte dode rupsen kunnen ontdekken in de planten en geen enkele levende rups meer!<br />
  Over 14 dagen herhaal ik de behandeling en meng de Xentari met Topbuxus healthmix en hoop dan dat er bij de buxus nog wat nieuw blad gaat groeien voordat de herfst begint. <br />
  De buxus is al jaren mijn favoriete plant en zou heerlijk zijn als ik door <br />
  6x per jaar de planten in te spuiten verlost zou zijn van die ellendige busuxrupsen.

 • BT Par Bart - 06-08-2019 23:03

  5 / 5

  Nooit verwacht dat het middel zo goed zou werken. Vele middelen getest met wisselende resultaten, dit is het eerste middel wat direct werkt!! Je kan meerdere malen een spray maken om de buxes te beschermen of aanwezige rubsen in slecht enkele uren ombrengen.

 • RS Par Roos - 06-08-2019 13:00

  5 / 5

  Vorig jaar gestart met Xentari, buxus haag staat er dit jaar geweldig bij. Afgelopen juni gespoten met resultaat. Nu augustus weer rupsen ontdekt, dus weer aan de Xentari. Prima oplosmiddel!

 • JE Par Joke - 31-07-2019 20:17

  5 / 5

  Fantastisch 50 meter haag en een paar grote bollen 2 mnd geleden ontdekte ik wat schade door de rups direct behandeld na 2 weken herhaald we hebben nu weer prachtig gezonde planten die weer super mooi groen uitlopen

 • JE Par Joke - 31-07-2019 20:16

  5 / 5

  Fantastisch 50 meter haag en een paar grote bollen 2 mnd geleden ontdekte ik wat schade door de rups direct behandeld na 2 weken herhaald we hebben nu weer prachtig gezonde planten die weer super mooi groen uitlopen

 • BV Par Bart van der Eijk - 04-06-2019 11:07

  5 / 5

  Ik heb 90 meter buxushaag. Die werd opgegeten, maar dankzij Xentari staat hij er weer fris en groen bij. Herhaal elke 2 maanden.

Comparer les produits Supprimer tous les produits

You can compare a maximum of 3 products

Hide compare box
XenTari® 15 gr pour 150 m²

XenTari® 15 gr pour 150 m²

€ 14,95

Buxus-rups 9.0 / 10 - 326 Évaluations @ Kiyoh