Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters

  Eikenprocessierups bestrijden

  De eikenprocessierups of ook wel processierups behoord inmiddels wel tot een van de vervelendste soorten onder de rupsen, niet alleen vervelend maar kan ook gevaarlijk zijn voor mens en dier. Toon meer

  Merken

  Prijs

  -
  1 Product
  Anti Rups |15 gr voor 200 m² | geschikt voor eikenprocessierups
  Niet op voorraad
  € 20,95
  Bekijken

  Eikenprocessierups bestrijden

  De eikenprocessierups komt, in tegenstelling tot de buxusrups, alleen maar voor in de eikenboom en zijn op zoek naar voedsel in de eik en gaan daar van de bladeren eten.

  De Eikenprocessierups komt voor vanaf mei tot ongeveer september, oktober hoe later je het beestje tegenkomt des te irritanter en gevaarlijker hij word, Naarmate het beestje ouder word krijgt hij brandharen, deze haren verliest hij voordat hij gaat ontpoppen en uiteindelijk een vlinder gaat worden. Deze haren kunnen worden meegenomen door o.a. harde wind en komen zo in de natuur terecht.

  Wij ervaren het als mens als u last krijgt van huiduitslag, zwellingen, rode ogen en jeuk. Voor uw huisdier als bijvoorbeeld een hond kan het erger aflopen tot zelfs de dood aan toe als deze haren in de mond komen van uw hond.

  Het Bestrijden van de eikenprocessierups

  Het hoeft in het begin nog niet echt lastig te zijn en gevaarlijk voor mens en dier, zodra u de eikenprocessierups signaleert in mei begint u met bestrijden van de rups, u kunt dit preventief doen maar beter is als u ze ziet, u spuit het bestrijdingsmiddel zoveel mogelijk op het eikenblad. En herhaal dit om de 14 dagen.
  Let op: de rupsen sterven pas nadat zij van het behandelde blad gegeten hebben. Soms beginnen de rupsen niet direct te eten, deze zullen dus niet direct sterven. Maar pas zodra ze van het blad hebben gegeten.
  Ziet u dat de eikenprocessierups lange brandharen krijgt dan is het meestal te laat om zelf te gaan bestrijden dit gebeurd meestal eind juli begin augustus, schakel dan een professional in en ga niet zelf bestrijden, deze professional vangt de rups op in speciale zakken of bakken en zorgen ervoor dat ze vernietigt worden.

  Vragen over de eikenprocessierups of processierups?

  Bel ons liever 1 keer te veel dan te weinig als vragen heeft over de eikenprocessierups of ook wel processierups. Ons telefoonnummer is 078 2005599.

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking