Retour

Combat chenille de buis (7)

Dès que vous voyez une chenille de buis, réagissez rapidement pour lutter contre la chenille de buis afin de prévenir d'autres dommages.

Filtres

Combat chenille de buis

Wat is een Buxusrups

Een buxusrups is een rups die na verloop van tijd verandert in een buxusmot. Deze soort rups is per ongeluk vanuit Azië naar Nederland gekomen bij de import van Aziatische planten. De vlinderfamilie waar de buxusmot onder valt wordt dan ook gezien als een invasieve soort. Aangezien de buxusmot en buxusrups hier geen natuurlijke vijanden hebben, kunnen ze zich zonder problemen razendsnel verspreiden. Voor een buxus is de buxusrups een grote bedreiging, omdat deze de buxus van binnen uit langzaam kaal vreet. Als u niet op tijd herkent dat u last heeft van buxusrups loopt u zelfs het risico dat de buxus dusdanig is aangetast dat deze dood gaat.

Waarom de buxusrups bestrijden

Als u er achter komt dat u last heeft van de buxusrups is het van groot belang dat u op tijd begint met het bestrijden van de buxusrups. Doet u dit niet loopt u het risico dat u uw complete buxushaag weg moet gooien. Bovendien plant de buxusrups zich snel voor, omdat ze geen natuurlijke vijanden hebben in Nederland. Indien u last heeft van de buxusrups loopt de hele buurt het risico om ook last te krijgen van deze destructieve rupsensoort.

Hoe kunt u de buxusrups bestrijden?

Er zijn verschillende manieren om de buxusrups te bestrijden. Bij Buxus-rups.nl bieden we drie verschillende bestrijdingsmiddelen aan:

Het bestrijdingsmiddel van XenTari is volledig biologisch, waardoor het niet schadelijk is voor mens en natuur. Breng het middel aan op de bladeren (ook de onderkant!) van de plant/buxus en wacht tot de rupsen van de bladeren gaan eten. De werkzame stof in het middel zorgt ervoor dat de rupsen pas sterven als ze van de bladeren gaan eten. Indien u gaat bestrijden met de middelen van Protect Garden dient u op te passen dat het bestrijdingsmiddel niet in de natuur en/of de vijver terecht komt. Dit kan namelijk grote schade aanbrengen aan het ecosysteem. De middelen van Protect Garden zijn namelijk direct dodende werking.

Buxus-rups.nl: de specialist voor buxusrups bestrijden

De buxusrups wordt in Nederland een steeds groter probleem. Niet iedereen herkent de symptomen van een buxusrups in de tuin, waardoor na verloop van tijd de halve tuin kapot gegeten is. Buxus-rups.nl is dé specialist op het gebied van bestrijding van de buxusmot en rups en helpt u bovendien om de buxus in uw tuin weer gezond te maken. Bovendien verzenden wij alle bestellingen van boven de €50 gratis door heel Nederland. Heeft u een vraag aan een van onze specialisten? Schroom niet om ons te bellen of te mailen.

Comparer les produits Supprimer tous les produits

You can compare a maximum of 3 products

    Hide compare box
    Buxus-rups 9.0 / 10 - 219 Évaluations @ Kiyoh