Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
    Tygo Den arend - Zondag 28 Oktober 2018

    Zeewolde

    Buxusrups nu al gespot in Zeewolde en dit is waarom

    Bekijk hier het nieuws over de buxusrups plaag in Zeewolde

    Bestrijden

    Om maar te beginnen bij het begin is het belangrijk om te weten waar de buxusrups vandaan komt, de Buxusmot is een nachtmotje van ongeveer 4 cm groot en komt van oorsprong uit het verre oosten, en sinds 2011 ook in Nederland. Een vrouwtjes mot legt ongeveer tussen de 800 en de 1000 eitjes die bevrucht moeten worden door het mannetje. Om te voorkomen dat het mannetje de eitjes bevrucht is er een monitoringval die het mannetje naar zich toe lokt en opsluit, hiermee voorkom je grotendeels de bevruchting van het eitje en dus dat er geen buxusrups komt. Ook bij buxusrups bestrijden is voorkomen namelijk beter dan genezen.

     

                              

     

    Is er toch een buxusrups gevonden in uw buxus plantje!

    Per jaar zijn er ongeveer 2-3 generaties, waardoor de aantastingsperiode van half maart tot september (afhankelijk van de temperatuur ook t/m oktober) duurt. De overwintering kan als rups of als pop. U kunt het herkennen als er spinsel komen in de buxus en bruine met gele bladeren, als u dit herkent inspecteer dan heel snel de buxus op buxusrups en onderneem de volgende acties.

    • Haal eerst handmatig zoveel mogelijk buxusrups uit uw buxus.
    • Maak een buxusrups bestrijdingsmiddel aan.
    • Spuit met een drukspuit van Gloria uw buxus goed in volgens de bijgesloten gebruiksaanwijzing.
    • Herhaal dit na twee weken, of eerder als het geregend heeft.

    Als u Ecostyle Rupsvrij gebruikt in combinatie met Health-mix dan kunt u preventief behandelen, begin met de behandeling in de 1e week April, 1e week Juli en 1e week september, Health-mix laat een laagje achter op uw buxus blad wat de rups niet lekker vind, en begint dus niet met eten en gaat dood. Heeft u al buxusrups in de buxus zitten dan zorgt de Ecostyle Rupsvrij dat er binnen twee uur gestopt word met buxusvraat en de rups zal binnen een paar uur dood gaan.

     

    Buxusrups bestrijdingsmiddel kopen in de gemeente Zeewolde

    www.buxus-rups.nl is een online webwinkel met een magazijnruimte in Hendrik ido Ambacht, wij versturen dagelijks grote partijen bestrijdingsmiddel met Postnl, dit kan met een pakket en of brievenbuspost. Wilt u toch komen afhalen dan bent u meer dan welkom, Wij zijn gevestigd op bedrijventerrein Antoniapolder in Hendrik-Ido-Ambacht, Noordeinde 124C, 3341lw, 078-2005599

     

    HIER LEES JE NIEUWSTE BLOGS

    Recente artikelen

    Vergelijk 0

    Voeg nog een product toe (max. 5)

    Start vergelijking

    ← Keer terug naar de backoffice    Deze winkel is in aanbouw. Eventueel geplaatste orders zullen niet worden gehonoreerd of verwerkt. Verbergen