Klantenservice
0
Sluiten

Categorieën

Filters
  Buxus-rups.nl - Zaterdag 10 Januari 2021

  Xentari verboden als bestrijdingsmiddel in Nederland

  Waarom is Xentari verboden in Nederland?

  Xentari is een gewasbeschermingsmiddel dat in Nederland met name wordt gebruikt om de buxusrups te bestrijden. Echter is het dus verboden om dit middel te verkopen, gebruiken en in huis te hebben. Veel mensen weten dit niet, aangezien het middel tot voor kort ook gewoon in de schappen van tuincentra te vinden was. In 2020 zal dit echter niet meer het geval zijn. De NVWA en de Ctgb zitten er bovenop en tenzij je nog ergens een restje hebt liggen, zal je dit ook niet meer kunnen gebruiken. Er is nog wel een product met de naam Xentari dat gebruikt wordt als gewasbeschermingsmiddel, maar dit is alleen voor professioneel gebruik. Je herkent dit product aan het toelatingsnummer 12437N

   

  Topbuxus Anti rups, voorheen Xentari

  Daar waar het ene middel wordt verboden, komt er altijd een alternatief. Zo zijn er vele andere manieren om de buxusrups een beetje tegen te gaan. Wij geven je een aantal alternatieven:

  1. Maak gebruik van een buxusmotten val.
  2. Gebruik Topbuxus Anti rups dat wel is toegestaan.
  3. Verwijder de buxusrupsen met de hand.
  4. Verwijder de gehele buxus

  Er zijn meerdere toegestane alternatieven op Xentari raupenfrei. Zo vind je bij Buxus-rups.nl de volgende bestrijdingsmiddelen:

  Topbuxus Anti rups
  Solabiol Buxus monitorval.

   

  Herstellen van een buxusplaag

  Met het bestrijden van de buxusrups heb je niet direct weer levende en groene buxussen terug. De buxus heeft enige tijd nodig om te herstellen van de aanval van de invasieve buxusmotten. Ook hiervoor vind je bij Busus-rups.nl een aantal snel werkende middelen. Met de Topbuxus buxusmest zorg je ervoor dat jouw buxus binnen de kortste keren weer helemaal is opgeleefd. 

  HIER LEES JE NIEUWSTE BLOGS

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking